Monday morning

Morgon och morgon. Klockan är 10 och jag är nyss uppstigen. Hade visst glömt ställa väckaren. Shit happens.

Idag ska Tobbe bli pappa. Nej, jag ska inte föda än men vi ska in till socialtjänsten i skeå så han får skriva på papperna. Ett steg på vägen till att bli pappa iallafall :) Vi har diskuterat detta mycket under utbildningen, att om man är sambo måste man bli "godkänd" som pappa, men inte om man är gift. Vad är egentligen skillnaden mellan sambo/gift i dagens samhälle? Och varför ses det som mer eftertraktat att vara gift? Kärnfamiljen är väl rätt död för rätt längesen? Nåväl, svammel svammel.

Ny vecka igen. Åtta veckor till bedis nu. Eller sju beroende på hur man väljer att räkna. Jag räknar som min BM gör, tror det blir lättast. Är nu i vecka 32 + 0, dvs. har gått 32 hela veckor och är då egentligen inne i v. 33 blir det väl? Så jäkla knepigt det kan bli.




VECKA 32

BARNET: Underhudsfettet fortsätter utvecklas

Bebisen övar på att andas, och bröstet rör sig ut och in. Han eller hon kissar och dricker runt en liter fostervatten varje dygn.

Underhudsfettet fortsätter utvecklas, så samtidigt blir ansikte och kinder allt rundare. Bebisen kommer att öka med så mycket som två kilo under de närmaste åtta veckorna.

Fötterna är nästan sex centimeter långa.

Om du väntar en pojke är testiklarna på väg vandra ned i ljumskarna.

 

MAMMAN: Foglossning

Välkommen till den stora magens tid! Du behöver vila, nyttig mat och massor av vätska för att må bra och orka.

Lider du av smärtor i rygg, höfter och ljumskar? Ligament och muskler blir slappare så att livmoderhalsen och bäckenet ska kunna utvidga sig lättare under förlossningen. Det här kallas bäckenuppluckring, eller foglossning, och skiljer sig mycket från en kvinna till en annan. Vissa kvinnor får ont tidigt och kan ha problem genom hela graviditeten, medan andra bara känner sig bara lite stela, kanske att det ”drar” lite i ljumskarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0